Nikibicare-Joho
Image default
Offers

Zo herken je een gevoelige maag bij honden

Soms heb je van die dagen, de maag is aan het borrelen, je voelt je niet zo top en alles wat je eet valt verkeerd. Veel mensen hebben helaas last van een gevoelige maag en in de dierenwereld is dit niet anders. De magen bij dieren kunnen dan nog sneller van slag zijn dan bij mensen. Dieren mogen namelijk niet zo veel hebben, en ze hoeven maar een ding verkeerd te eten en ze zitten gelijk aan de diarree. En als Gevoelige honden al extra gevoelig zijn kan het elke dag wel een keer raak zijn. Hierdoor is het slim om bij een voeding te blijven of voeding te nemen waar pure ingrediënten in zitten.  Wil je weten wat je hieraan kan doen en wat de kenmerken zijn? Lees deze blog dan snel door, wij vertellen hier namelijk meer over.

 

Werp even een blik op de ontlasting

Gelukkig is het mogelijk om aan de ontlasting van de hond te zien of de hond last heeft van zijn maag. Op deze manier kan jij er alvast een beetje rekening mee houden, want een slechte ontlasting is voor niemand een pretje.  Als jouw hond diarree hebt dan weet je het zeker; de maag is van streek

 

Aan deze punten herken je een gevoelige maag

Als je hond last heeft van je maag dan kun je dit op een paar manieren herkennen: een opgebolde rug een aangespannen buik en poten die iets te veel onder het lichaam staan. De andere symptomen kunnen het eten van gras zijn, winderigheid, diarree, braken en je hond kan beginnen te kreunen. Maar het kan ook zijn dat je vaak van voeding wisselt en dat de maag daardoor van streek is. Een tip is dus; wissel niet te vaak van voeding en ververs het drinkwater regelmatig. 

 

Meer weten?

Het voer is zeer essentieel bij de gevoelige maag van honden. Bellfor is de partij die een ruim assortiment heeft. Het voer van Bellfor is speciaal gemaakt voor honden met gevoelige maag en darmen. Aan de hand van dit voer weet je zeker dat jouw hond binnenkort geen last meer heeft.

 

https://nl.bellfor.info/