Nikibicare-Joho
Image default
Travel

Camper Isoleren: Wel of niet doen?

Zelfbouw campers zijn een populaire keuze onder mensen die op zoek zijn naar avontuur en vrijheid op de weg. Echter, zelfs de meest luxueuze campers kunnen nog steeds koud en oncomfortabel zijn als ze niet goed geïsoleerd zijn. Gelukkig is het camper isoleren van een zelfbouw camper een eenvoudig proces dat niet veel tijd of geld hoeft te kosten. Het is dan ook zeker aan te bevelen om je camper goed te isoleren.

Camper Isoleren

Om te beginnen moet je de wanden, het plafond en de vloer van je camper isoleren. Hiervoor kun je verschillende materialen gebruiken. Het meest gebruikte isolatiemateriaal voor het isoleren van een camper is Armaflex. Meer je kunt natuurlijk ook een ander isolatiemateriaal gebruiken. Het is in ieder geval belangrijk om voldoende isolatie toe te passen om warmteverlies te voorkomen en om te voorkomen dat condensatie op de interne metalen oppervlakken ontstaat.

camper isoleren

Naast de wanden, plafond en vloer, is het ook belangrijk om ramen en deuren goed te isoleren. Hier kun je speciaal ontworpen raamfolies voor gebruiken die niet alleen isoleren, maar ook geluid en vervelende uitlaatgassen buiten houden.

Als je klaar bent met het isoleren van de muren, kun je de interieurafwerking beginnen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van vloerbedekking, gordijnen of jaloezieën en stoffen meubels om de interne temperatuur comfortabel te houden.

Tot slot, is het belangrijk om je verwarming en airconditioning systeem te onderhouden en te vervangen als het niet goed meer werkt. Hierdoor zal je camper comfortabel blijven, zelfs tijdens extreme weersomstandigheden.

Samenvattend: door je zelfbouw camper goed te isoleren, kun je comfortabel en energie-efficiënt reizen. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om het leven op de weg aangenamer te maken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van je camper een heerlijk warm droomcampertje!

Verschillende soorten camper isolatie

Er zijn verschillende manieren om een camper te isoleren, dit zijn 5 voorbeelden van goede camper isolatie:

  1. Glaswol of steenwol: Glaswol of steenwol zijn populaire isolatiematerialen voor campers omdat ze sterk, licht en brandwerend zijn. Ze kunnen gemakkelijk in de wanden, het plafond en de vloer van de camper worden ingebouwd.

  2. Polystyreen platen: Polystyreen platen zijn een andere populaire keuze voor camperisolatie. Ze zijn goedkoop, lichtgewicht en makkelijk te verwerken. Bovendien bieden ze uitstekende thermische isolatie.

  3. Reflecterende isolatie: Reflecterende isolatie bestaat uit aluminiumfolie en versterkt polyethyleen, en werkt door het reflecteren van warmte in plaats van het opslaan ervan. Het is een uitstekende keuze voor ramen en deuren.

  4. Schuimisolatie: Schuimisolatie, zoals polyurethaan of polystyreenschuim, is een van de meest effectieve manieren om een camper te isoleren. Het is eenvoudig te verwerken en biedt een goede thermische en akoestische isolatie.

  5. Armaflex isolatie: Armaflex biedt uitstekende thermische isolatie en houdt de warmte binnen de camper, waardoor het comfortabeler is om in te verblijven, vooral tijdens koud weer.

Camper Isolatie Experts

Wil je weten hoe je exact een camper moet isoleren? De camperbouw experts van by NOMADS hebben inmiddels al twee campers gebouwd en weten dus als geen ander hoe jij het beste je camper kunt isoleren. Zij hebben daar ook een goede video van gemaakt. 

Instructievideo Camper Isoleren

 

https://www.bynomads.nl/camper-bouwen/camper-isoleren/