Nikibicare-Joho
Image default
Offers

Drie methodes tegen gluurders en luisteraars

De enige plek waar je nog tot jezelf kan komen is natuurlijk je huis. Thuis hoort niemand naar je toe gluren of af te luisteren. Soms is dit echter moeilijk te voorkomen. Vooral in dichtbevolkte wijken kan het nog wel eens moeilijk zijn om geluidsoverlast te voorkomen en niemand bij jou naar binnen te laten kijken. In deze blog bespreken we daarom drie methodes waarop je jouw huis kan voorzien van meer privacy. De methode zorgen er gelukkig niet voor dat je huis eruit gaat zien als een gevangenis. Lees dus vooral verder en doe inspiratie op voor jouw rustplek!

 

Planten en boompjes

Bloemen zullen er misschien niet voor zorgen dat niemand meer bij jou naar binnen kijkt. Planten en boompjes kunnen er echter wél zorgen voor meer beschutting. Een heg in jouw voortuin kan bijvoorbeeld zorgen voor minder inkijk door jouw ramen. Dit kan je afwisselen met een boompje erbij. Met deze begroeiing zorg je niet voor een kille uitstraling, maar een natuurlijke uitstraling. Uiteindelijk kan je dit natuurlijk aanvullen met bloemen, zodat jouw tuin voorzien wordt van meer kleur. 

 

Geluidsisolatie

Door jouw huis beter te isoleren tegen geluid, zorg je ervoor dat buren jou niet meer horen zingen onder de douche. Daarnaast zorg je er hiermee voor dat je jouw favoriete muziek iets harder kan zetten bij een gelegenheid. Dit kan je natuurlijk specifiek doen met geluidsisolatie, maar dit werkt ook al door jouw huis goed te isoleren tegen warmte. Verschillende materialen dempen geluid terwijl ze ook warmte behouden. Hiermee ben je dus op meerdere vlakken voordeliger uit. 

 

Jaloezieën

Het is belangrijk om jouw huis te voorzien van goede beschutting. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jouw ramen beschut hebt met gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën. Met jaloezieën kies je voor de meest praktische optie. Hiermee kan je namelijk handmatig zeer specifiek de lichtinval bepalen. Bij verschillende aanbieders, zoals RaamDecoratieDeal, vind je jaloezieën van verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor aluminium, in een moderne inrichting, en voor hout, in een landelijke inrichting. Er dus qua styling genoeg mogelijk met jaloezieën.

https://raamdecoratiedeal.com/