Nikibicare-Joho
Image default
Offers

Welke vaatwasser koop jij?

Een vaatwasser, door velen ook wel afwasmachine genoemd, is voor de meeste mensen een onmisbare luxe geworden. Het is natuurlijk ook ideaal. Nooit meer een aanrecht vol vieze vaat, nooit meer het gedoe van afwassen na het eten. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een vaatwasser? Check het hieronder!

Het gebruiksgemak

Veel mensen kijken als eerst naar de prijs en dat is niet vreemd. Vaatwassers gaan echter lang mee, dus over de hele termijn gezien maakt honderd euro niet zo veel verschil. Een van de zaken die daarom minstens zo belangrijk zijn is het gebruiksgemak. Dit zorgt namelijk vaak voor ergernissen, die je makkelijk kunt voorkomen. Kijk daarom of de indeling van een vaatwasser naar wens is en of genoeg ruimte is voor al je vaat, ook voor wat grotere borden of schalen.

Wil je een vrijstaande of inbouw vaatwasser?

Als je kijk welke vaatwasser je moet kopen is het belangrijk om te kijken of je een vrijstaande of inbouw vaatwasser wil. Een inbouwvaatwasser kun je inbouwen, volledig geïntegreerd of deels geïntegreerd. Een inbouw variant is wat duurder dan een vrijstaande, maar het ziet er natuurlijk wel mooier uit. Nadeel is wel dat je meer restricties hebt qua afmetingen.

Welke functies wil je?

Een moderne vaatwasser heeft vaak heel veel functies. Het is dus verstandig om vooraf goed te bedenken welke jij nodig hebt. Denk hierbij ook aan functies niet overbodig zijn. Je hebt namelijk niet altijd alles nodig. 

Denk aan het geluidsniveau

Een vaatwasser maakt geluid, maar een moderne vaatwasser kan tegenwoordig bijna stil zijn. Als je echt stille vaatwasser koopt zul je ze amper horen, maar daar betaal je ook voor. Ook de wat goedkopere varianten zul je amper horen. Bepaal daarom hoe belangrijk het geluidsniveau van de vaatwasser voor jou is.

Het energielabel

Voor zowel het milieu als je eigen portemonnee is het verstandig om een vaatwasser met een gunstig energielabel te kopen. Hier zit tegenwoordig veel verschil in. Wil je een zo zuinig mogelijke vaatwasser? Ga dan voor energielabel A, hoe verder omhoog in alfabet, hoe minder zuinig de vaatwasser is.

Benieuwd wat de beste vaatwassers zijn van dit moment? Neem een kijkje bij Gereedschap Expert en ontdek de beste vaatwassers.


https://www.gereedschap-expert.nl/