Nikibicare-Joho
Image default
Offers

Soorten grasmaaiers

 

Je hebt besloten dat het tijd is om een nieuwe grasmaaier te kopen, maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Als je net als de meeste huiseigenaren bent, is je eerste gedachte om naar de dealer te gaan en de grootste, beste maaier te kiezen. In plaats van te haasten om een grasmaaier te kopen die maar een paar maanden meegaat, kun je overwegen om vooraf een beetje extra geld uit te geven en een maaier aan te schaffen die jou en je gezin jarenlang dienst en plezier zal bezorgen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste beschikbare grasmaaier te vinden.

 

Drukknopmaaier

De drukknopmaaier maakt het starten en bedienen van de machine veel gemakkelijker. De drukknopmaaier is erg populair omdat hij eenvoudig te bedienen is en erg stil tijdens het gebruik. Geef het gewoon een kick, zet de generator aan, maai het erf en ga naar je achterklepfeest. Een voordeel van het bezit van een tractor met drukknop is dat er na aankoop zeer weinig onderhoud aan is gemoeid en dat de motor niet om de paar maanden hoeft te worden bijgesteld.

 

Zijklepmotor

Het volgende type grasmaaier, de zijklepmotor, is waarschijnlijk het populairst. Deze motoren worden aangedreven door de motor van de grasmaaier. Het bevat één brandstoftank en één cilinder in elke cilinder van de zijklepmotor; Omdat de motor wordt aangedreven door de grasmaaier, hebben deze motoren een zeer lange levensduur, kunnen ze op zowat elk type brandstof draaien en zijn ze redelijk goedkoop in onderhoud.

 

Loopmaaier

De loopmaaier heeft een aandrijfkatrolsysteem waarmee de motor kan worden aangedreven door de benen van de berijder. Dit betekent dat u niet op de startknop hoeft te drukken wanneer u de motor start. Dit kan een pluspunt zijn voor mensen die niet graag op start drukken en die graag wat meer controle over de machine willen. Het nadeel van dit systeem is dat de berijder beperkt is in hoe ver hij kan gaan zonder te stoppen, en dat hij zijn voeten van de pedalen moet halen.

 

Elektrisch

Last but not least, de duurste van de grasmaaimachines is de elektrische motor. Bij dit type grasmaaiermotor bevinden alle werkende onderdelen zich in een volledig gesloten en verzegelde doos, die zich boven de motor bevindt. Omdat deze machines zoveel elektriciteit verbruiken, is het vereiste onderhoud aanzienlijk en kan het kostbaar zijn. Elektrische motoren hebben echter het voordeel dat ze redelijk stil zijn, en ze hebben ook het voordeel dat ze een goede opbergruimte bieden voor alle componenten.

 

Naast het onderhouden van het gras zijn de heggen natuurlijk ook erg belangrijk voor een mooie tuin. Daarvoor is het bij Gereedschap Expert bij mogelijk om goede heggenscharen en grasmaaiers aan te schaffen.

https://www.gereedschap-expert.nl/