Nikibicare-Joho
Image default
Tourism

Hotels in Twente

Twente nodigt uit voor een lekker lang weekend, een fijne midweek of een langer verblijf. Boek een van de leuke hotels in Twente en ontdek zelf waarom deze regio zo populair is voor een korte vakantie.

Twentse eigenheid

Je kunt er niet omheen, Twente is een unieke regio. Het meest in het opvallend is waarschijnlijk het Twentse dialect. Tukkers hebben hun eigen taaltje. Ze zijn hier misschien zelfs trotser op dan de Friezen of de Limburgers. De Tukkers zijn sowieso trots op hun regio en hun eigen unieke karakter. Maar laat je niet in de luren leggen, ze zijn misschien soms wat moeilijk te volgen, maar ze zijn enorm gastvrij. Iemand die naar Twente komt om de regio te leren kennen is altijd welkom.

Prachtige natuur

Twente heeft natuurgebieden die uniek zijn voor Nederland. Dankzij het uitgebreide netwerk wandel- en fietsroutes kun je hier maximaal van genieten. Ontdek Buurserzand of het Lutterzand, wandel langs de Rutbeek of verken de Sallandse Heuvelrug.

Heerlijke streekproducten

De Tukkers zijn dol op lekker eten. Dat merk je in de vele streekproducten, zoals het Twens Bokbier, Twentse bakleverworst of de krentenwegge. Als je de streekproducten wilt proberen zul je niet lang hoeven zoeken. Veel hotels in Twente hebben de lokale streekproducten op de kaart staan.

Lokale traditie en gebruiken

In Twente houden ze de tradities in ere.  Met Oud en Nieuw vermaakt jong en oud zich met carbid schieten (jong geleerd is oud gedaan). Tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen komt de Midwinterhoorn tevoorschijn. Met Pasen bouwen de Tukkers een enorm vreugdevuur en het klootschieten is de lokale nationale sport. Wil je de lokale tradities proeven? De meeste hotels in Twente kunnen je op weg helpen en vertellen je met plezier welke periode je het beste kunt boeken.

Een gespreid bedje

Aangezien er zo veel te doen en te ontdekken valt, is de kans groot dat je aan het eind van de dag uitgeput bent. Dan is het maar wat fijn dat je bij hotels in Twente een gespreid bedje vindt. Laat je verrassen door de weelde die de Twentse hoteliers je bieden.

Maar eerst moet je een goed hotel vinden. Waar? Op www.visittwente.nl. Want hier staan alle hotels in Twente overzichtelijk bij elkaar. Dankzij de handige filters is het juiste hotel, voor elk budget, snel gevonden. Kom snel langs en boek een verblijf in één van de fijne hotels in Twente.