Nikibicare-Joho
Image default
Tourism

Glamping in Overijssel

Waar denk jij aan bij het woord “kamperen”? Denk je aan barbecue en kampvuurtjes, buitenlucht en avontuur? Denk je aan heerlijke boswandelingen en zwemmen in riviertjes? Of denk jij bij kamperen vooral aan krappe tentjes, bobbelige luchtbedden en eenpansgerechten op een wankel gaspitje?

Kamperen is een vorm van vakantie waarover de meningen nogal kunnen verschillen. De meeste mensen zijn het wel eens over het genot van de voordelen. De vraag is alleen of je tijdens je vakantie zin hebt in de nadelen van het kamperen. Een echt bed ligt toch een stuk lekkerder.

Dankzij glamping kunnen we deze discussie achter ons laten. Want glamping biedt alle genoegens van een verblijf op de camping, maar dan zonder de nadelen. Glamping is een vorm van luxe kamperen, waarbij je verblijft in een kant en klare safaritent, lodge of een andere bijzondere locatie. Alles staat al helemaal ingericht voor je klaar, dus je hebt geen omkijken naar je slaapplaats. Je hebt een heerlijk bed, een eigen keuken, comfortabel meubilair en alle ruimte. Ook eigen sanitair en soms zelfs wi-fi behoort tot de mogelijkheden bij glamping.

Wanneer je nog niet bekend bent met glamping, is het slim om het eens uit te proberen. Gewoon in eigen land. Ga lekker naar een glamping in Overijssel. Want als je glamping voor het eerst wilt ervaren, doe je dat het best in een geweldige vakantieomgeving.

Overijssel is een afwisselende provincie waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Voor de fietsers en wandelaars zijn er gevarieerde natuurgebieden, met bos, beekjes en weidelanden. De avonturier (met of zonder kinderen) haalt zijn adrenalineshot in avonturenpark Hellendoorn, attractiepark Slagharen of tijdens een van de vele outdoor activiteiten. En als je cultuur wilt snuiven onderneem je elke dag een andere mini-stedentrip. Bezoek kunstenaarsdorp Ootmarsum, het historisch centrum van Hanzestad Deventer of het theater in Enschede.

Je zult merken dat jouw glamping al snel als thuis voelt, als de basis van waaruit je Overijssel leert kennen. Oh, en als je een dagje geen zin hebt om iets te doen, dan blijf je toch lekker op de veranda zitten luieren?

De keuze is helemaal aan jou. Glamping in Overijssel is de vakantie zoals jij die wilt. Nieuwsgierig naar de glampings in Overijssel? Kom dan naar www.visitoost.nl en laat je inspireren.