Nikibicare-Joho
Image default
Home and Garden

Een opgeruimde woning creëer je zo!

Heb jij veel spullen en niet de ruimte in de woning om dit allemaal kwijt te kunnen? Dan zal je vast naar verschillende mogelijkheden kijken om toch de spullen te kunnen opbergen. Nu kan je natuurlijk een opslagboks huren, maar dit kost je geld en het is vervelend als je de spullen toch nodig hebt. Nu hoef je geen opslagboks te regelen, omdat er ook andere mooie oplossingen zijn voor het probleem. Enkele van deze oplossingen worden verder in dit artikel besproken en toegelicht.

Grote schoonmaak

Ieder mens kan je wel een verzamelaar noemen en dit betekent ook in veel gevallen dat er veel spullen in de woning liggen die niet meer gebruikt worden of geen waarde meer hebben. Het is dus goed om eens in de zoveel tijd een keer door de woning te lopen en een grote schoonmaak te houden. In veel gevallen kom je erachter dat er veel spullen zijn die eigenlijk wel weg kunnen. Deze spullen kun je dan weggooien of naar de kringloop sturen. Op die manier maak je er andere blij mee en jij hebt weer meer ruimte in de woning.

Kies voor meubels met verschillende opties!

In de woning zal je verschillende meubels nodig hebben om te kunnen leven. Nu kan je naast de normale toepassing van het product ook producten krijgen die meerdere toepassingen hebben. Dit kan je ook wel zien als multifunctionele meubels. Een mooi voorbeeld hiervan is een bed met opbergruimte. Een bed is een essentieel onderdeel in de slaapkamer, en waarom dit onderdeel dan niet gebruiken als slaapgedeelte en een gedeelte om spullen in op te bergen. Bedden met opbergruimte hebben in veel gevallen grote lades onder het bed waar je veel spullen in kan stoppen.

Kasten zorgen voor opbergruimte

Een punt dat iedereen eigenlijk wel weet, maar toch goed is om even te benoemen is het plaatsen van kasten in de woning. Kasten nemen inderdaad ruimte in beslag, maar zorgen er ook voor dat je veel spullen kwijt kan en kan opbergen. Er zijn bepaalde kasten die ideaal zijn voor kleinere woonruimtes en die minder ruimte in beslag nemen en wel genoeg ruimte bieden. Een mooi voorbeeld hiervan is de schuifdeurkast. Dit is een kast die kan worden gebruikt als kledingkast of als opbergkast voor spullen. Door de draaibare deuren zorg je voor een zeer compacte kast.

Een ander mooi voorbeeld is de voorraadkast. Deze kast is ideaal voor tussen de keuken en woonkamer, en hier kan je veel voorraad in kwijt. In veel gevallen zijn deze kasten smal en hoog van formaat wat er voor zorgt dat het minder ruimte in beslag neemt, maar wat er wel voor zorgt dat je veel producten kwijt kan.

Gebruik de wanden

Het liefst wil je de vloeren vrij houden en daar geen spullen opbergen. Nu zijn de wanden wel een mooie oplossing. Hier zou je namelijk mooie wandplanken, wandrekjes of haakjes op kunnen hangen. Hier kan je dan mooie kleine spulletjes kwijt om op te bergen, maar het kan ook wat toevoegen aan de sfeer in de woonruimte.