Nikibicare-Joho
Image default
Shopping

Barbecueën op verschillende manieren

Iedere vleesliefhebber staat vast wel eens op een zonnige namiddag te barbecueën. Maar wat weet je eigenlijk van barbecues? Waar je waarschijnlijk het vaakst mee te maken hebt gehad, is de houtskool barbecue. Dit is de klassieke wijze van barbecueën. Hierbij gebruik je de barbecue met houtskool of briketten.

Het vuur bevindt zich direct onder de ingrediënten die je erop legt, dus dit geeft het eten een rokerige klassieke barbecue smaak. Je kan een houtskoolbarbecue vinden in standaard of luxe uitvoeringen.

Dit maakt het shoppen leuk voor iedereen. Echter komt deze barbecue niet zo snel op temperatuur als andere soorten barbecues, ook komt er relatief veel rook vrij. Daarnaast kost het schoonmaken wat meer moeite en tijd.

Kende je de elektrische barbecue al?

Naast de klassieke houtskool barbecue bestaan er ook elektrische barbecues. Misschien heb je weleens gehoord van de teppanyaki barbecue. Dit is een Oosterse variant van barbecueën waarbij vlees, vis en groenten worden gebakken op een ijzeren plaat.

Zo’n hete plaat wordt meestal in het midden van de tafel geplaatst waar iedereen zich omheen verzamelt om te genieten van de bereiding van de ingrediënten. Dit zorgt dus voor net zo’n gezellige ambiance als met een houtskool barbecue.

Met zo’n teppanyaki grillplaat kun je gemakkelijk de temperatuur regelen en ook komt hij aardig snel op temperatuur. Hij is makkelijk in gebruik en ook relatief gemakkelijk schoon te maken. Echter bereik je hiermee niet de klassieke barbecuesmaak die de houtskoolbarbecue biedt.

Kiezen tussen een houtskool en elektrische barbecue

Weeg dus goed de voor- en nadelen af als je aan het denken bent een barbecue aan te schaffen. Beide barbecues kun je gebruiken voor sociale evenementen met bijvoorbeeld familie en vrienden. Echter hebben beiden zijn voor- en nadelen, die de moeite waard zijn goed te onderzoeken voordat je je aankoop doet.

https://www.debbqwinkel.nl