Nikibicare-Joho
Image default
Architecture

Hoe verkoop je een huis met gebreken?

Het verkopen van een huis met gebreken gaat administratief en organisatorisch gezien hetzelfde als bij een huis zonder gebreken. Echter is het lastiger om de woning te verkopen, omdat weinig mensen zitten te wachten op een huis met gebreken.

Uiteraard hangt het natuurlijk af van het soort gebrek. Enkel voorbeelden van zeer ongewenste gebreken:

Er zijn echter ook gebreken die niet als een groot bezwaar worden gezien:

  • Huis zonder energielabel
  • Huis met slechte ventilatie

Niemand zit te wachten op moeilijk te herstellen zaken. Zeker als het gaat om funderingen of lekkages zijn er weinig mensen die er iets mee kunnen. Echter zaken als ontbreken van energielabel of goede ventilatie, dan is er sprake van een op te lossen situatie. Al is ventilatie niet altijd goed te regelen, maar er zijn altijd oplossingen om de ventilatie op niveau te krijgen.

Het verkopen van een huis met gebreken is niet gemakkelijk. Echter bestaan er opkopers en die maken er geen punt van. Opkopers zijn meestal gerenommeerde vastgoedbedrijven met bouw- en verhuurafdelingen. Die zijn bekend met het verhelpen van de meeste gebreken.

Wel is het lastig als er sprake is van verborgen gebreken. Dit zijn gebreken die niet zichtbaar zijn. En als het aan de verkopende partij verborgen is, dan kan het in sommige gevallen een staartje krijgen. Dit is natuurlijk niet altijd het geval. Alles hangt samen met vele factoren die in beschouwing zullen worden genomen bij een eventuele rechtszaak.

Het verkopen van een klushuis met gebreken kan natuurlijk ook gewoon via de openbare woningsites, maar wel onder de vermelding dat het om een klushuis gaat. Particulieren kijken vaak met veel enthousiasme naar een huis en om telleurstellingen tegen te gaan wordt er altijd wel nadrukkelijk vermeld dat het om een kluswoning gaat.

https://sonsrealestate.nl/huis-met-gebreken-verkopen/